Tennisskolan

Minitennisskolan

Minitennisen är för dig som är 6 år och uppåt. Vi använder mjuka bollar och spelar på små planer. För de är de minsta är det fokus på koordination och lek. Tider: Lördagar eller tidigt på vardagar.

Tennisskolan junior/senior

I tennisskolan ligger fokus allt mer på teknikövningar och spel. I tennisskolan så börjar de yngsta med mjukare tennisbollar och varefter styrkan och förmågan tilltar så går man mot hårdare bollar. Eftersom tennis är en ganska svår tekniksport tycker vi att det är en fördel att spela ett par tillfällen i veckan. Det ger en bättre kontinuitet och en ökad möjlighet att komma framåt i utvecklingen.

tennisbollarBollar i tennisskolan – mini, midi, maxi

Som alltid börjar vi med minitennisbollar. Därefter tar tränaren beslut om man ska byta till midibollar som är en boll som ser ut som en tennisboll men är mjukare. Men det är inte slut där utan det finns ytteligare en boll till innan man tar steget till vanlig tennisboll och det är maxiboll som är mitt i mellan midi- och vanlig tennisboll. Maxibollarna är något mjukare än vanliga tennisbollar men lite hårdare än midibollarna.

Anmälan

När du vill vara med i tennisskolan så anmäler du dig för en termin.
Vårterminen börjar vecka 2 och höstterminen börjar vecka 35.

Anmälan tennisskolan

Tränare

Anna Metso (sportchef)
0705-64 87 98

Hampus Boustedt
0709-27 68 10

Max Larsson
0721-99 98 52